Eletex-Web4

Over Group Eletex

Ondersteuning, coördinatie en full service team voor textiel

Een adviesvraag, een technisch probleem of investeren in groei? Eletex staat voor je klaar. Vanuit een sterke focus op de textielindustrie omringden we ons doorheen de jaren met betrouwbare en veelzijdige partners. Zo reken jij op een ruim aanbod en een complete dienstverlening. Met 1 aanspreekpunt en met een persoonlijke aanpak.

 

Pionier met navolging

Doorheen de jaren realiseerde Eletex verschillende patenten. Innovaties en ontwikkelingen uit het eigen atelier vonden hun weg naar de textielmarkt. Tot vandaag worden diverse oplossingen nog door quasi alle machinebouwers gebruikt. Denk aan de automatische knoopdetectie, het automatische oliesysteem, spanningscontrolesystemen…

 

Unieke realisaties

Bijzondere expertise en een sterke drive om de textielindustrie vooruit te stuwen leidt tot straffe resultaten. Zo stond Eletex onder meer mee aan de wieg van de eerste volledig gerobotiseerde ververij in België, in de jaren 2000. Met dank aan een rijk netwerk van gerenommeerde agentschappen.

 

1975

De eerste stappen in de industrie onder de noemer DIRK BENOIT ELEKTRONIKA, hersteld het bedrijf industriële elektronica en elektromotoren.

Een tweede bedrijfstak groeit uit de elektronica, elektronische beveiligingssystemen.

 

1985

Door service in de textielsector te geven op alle types van weefmachines, bekomen we ons eerste agentschap, ROJ Electrotex voorafwinders.

 

1988

De onderneming DIRK BENOIT ELEKTRONIKA groeit snel, met meer dan 40 agentschappen in de textiel sector.

Hieruit ontstaat ELETEX , die zich focust op de textielsector.

 

1990

Door herschikking in de textielsector bekomt ELETEX ook het agentschap IRO, IRO/ROJ is de nummer één in de sector van de voorafwinders.

 

1995

Als enige agentuur met full technische service, levert ELETEX verschillende weverijen sleutel op de deur af, vooral in de meubelstof sector.

De know how binnen ELETEX en DIRK BENOIT ELEKTRONIKA levert verschillende patenten op die tot heden nog steeds gebruikt worden in de textiel.

 

2000

De crisis in de textielsector dwingt DBE/ELETEX te investeren, dit door overnames in de beveiligingssector en het bekomen van de vergunning als bewakingsfirma.

Die divisie is met succes uitgegroeid tot een tweede volwaardige activiteit.

 

2005

Consolidatie in de textielsector, ELETEX komt tot een akkoord met de RADICI Group.

SMIT weefmachines komt in de plaats van VAMATEX.

 

2010-2023

Dirk Benoit draagt de beveiligingstak over aan de tweede generatie, zelf gaat hij, met een klein en hecht team aan medewerkers, verder in de textiel sector.

ELETEX blijft verdeler en full service partner van tal van bedrijven in de industrie.