Eletex-Web4

Over Group Eletex

Ondersteuning, coördinatie en full service team voor textiel

Een adviesvraag, een technisch probleem of investeren in groei? Eletex staat voor je klaar. Vanuit een sterke focus op de textielindustrie omringden we ons doorheen de jaren met betrouwbare en veelzijdige partners. Zo reken jij op een ruim aanbod en een complete dienstverlening. Met 1 aanspreekpunt en met een persoonlijke aanpak.

 

Pionier met navolging

Doorheen de jaren realiseerde Eletex verschillende patenten. Innovaties en ontwikkelingen uit het eigen atelier vonden hun weg naar de textielmarkt. Tot vandaag worden diverse oplossingen nog door quasi alle machinebouwers gebruikt. Denk aan de automatische knoopdetectie, het automatische oliesysteem, spanningscontrolesystemen…

 

Unieke realisaties

Bijzondere expertise en een sterke drive om de textielindustrie vooruit te stuwen leidt tot straffe resultaten. Zo stond Eletex onder meer mee aan de wieg van de eerste volledig gerobotiseerde ververij in België, in de jaren 2000. Met dank aan een rijk netwerk van gerenommeerde agentschappen.

 

Eletex door de jaren heen

 • 1975
  De eerste stappen in de industrie: onder de noemer Dirk Benoit Elektronika herstelt het bedrijf industriële elektronika. Het team verwerft ook een doorgedreven specialisatie in het automatiseren van motoren. Een tweede bedrijfstak focust zich op de beveiligingssector.
 • 1985
  Het eerste agentschap van Dirk Benoit Elektronika is een feit: ROJ Electrotex
 • 1986
  De onderneming van Dirk Benoit groeit snel en stevig. Het klokt eind 1986 al af op een 60-tal agentschappen. Hierna volgt de oprichting van Eletex, die zich focust op de textielsector.
 • 1987-1995
  Eletex tekent een indrukwekkend groeitraject uit. Als enige agentuur met een full service levert het zelfs verschillende textielfabrieken sleutel-op-de-deur af. In de jaren 90 zet Eletex de eerste weverij in België op poten met een volledig elektronische werking.
 • 2017
  Dirk Benoit draagt de beveiligingstak over naar de volgende generatie. Zelf gaat hij, met een klein en hecht team aan medewerkers, verder in de textielsector. Eletex blijft verdeler en full service partner voor tal van bedrijven in de industrie.